Новае ў блогах
Артыкулы
Форум
Блогі
Фотаальбом
Подпісы да форумаў
Афіша
Паштоўкі
Жывы слоўнік
Наша мапа
Каляндар
Рэгістрацыя
Пошук па форуме
Сябры і Групы
Пашпарт
» Уваход
  Мянушка:    Пароль:      Запомніць мяне       
Халодныя стравы для сьпякотных летніх дзён.

 

Спіс форумаў Нашыя дзеткі » Кулінарны клуб
 
Аўтар Паведамленне
kropka

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 12.05.2006
Паведамленні: 1501
Адкуль: Чэхія

ПаведамленнеДададзена: 20.07.10 16:55    Загаловак паведамлення: Халодныя стравы для сьпякотных летніх дзён. Адказаць з выцемкаю

Лета ў гэтым годзе выдалася на дзіва сьпякотным. аж да непрыемнасьці. У такое надвор'е асабліва ня хочацца не гатаваць ні есьці. Таму прапаную тут дзяліцца рэцэптамі страваў, якія вы гатуеце ў такую сьпёку. У нас апошнім часам на "ура" праходзіць бульбяная салата. Адвараная бульба (я бяру з раьліку 2 на кожнага едака), 4-5 невялікіх агуркоў, 2 адвараных яйкі, цыбуля, кроп, белы ёгурт (ці сьмятана). Усё акрамя цыбулі пакрышыць колцамі, цыбулю дробна пасекчы, выкласьці ў дастатковую па памерах міску, перамяшаць. У іншай місцы зьмяшаць белы ёгурт з сольлю і кропам (можна дадаць і часнык). Гатовай заліўкай заліць салату, перамяшаць і пакінуць 20 хвілінаў настаяцца. Можна есьці як самастойную страву, ці як гарнір да мясных і рыбных страваў.

_________________

Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку
julker

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 23.05.2006
Паведамленні: 1384
Адкуль: Таронта

ПаведамленнеДададзена: 20.07.10 17:38    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

Кавун на сьняданак, квас з хлебам на абед і хрупкі на вячэру Сьмешка Але здаецца Вацак уціхую сабе яйкі смажыць з бульбаю.

_________________
Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку Нумар ICQ
kropka

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 12.05.2006
Паведамленні: 1501
Адкуль: Чэхія

ПаведамленнеДададзена: 20.07.10 18:07    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

julker, а ў вас там квас ёсьць ці самі гатуеце?

_________________

Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку
julker

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 23.05.2006
Паведамленні: 1384
Адкуль: Таронта

ПаведамленнеДададзена: 20.07.10 20:10    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

самі згатавалі Сьмешка Смачны смачны!!!

_________________
Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку Нумар ICQ
kropka

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 12.05.2006
Паведамленні: 1501
Адкуль: Чэхія

ПаведамленнеДададзена: 20.07.10 20:17    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

julker, рэцэпт у студыю. Каліласка.

_________________

Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку
julker

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 23.05.2006
Паведамленні: 1384
Адкуль: Таронта

ПаведамленнеДададзена: 21.07.10 4:40    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

1. Бярэцца бохан чорнага хлебу і сушыцца
2. Кіпень разводзіцца з цукрам на смак у вялікім рондлі, дадаецца хлеб.
3. Сумесь стыне да пакаёвае тэмпературы.
4. Загадзя ўзьведзеныя дрожжы заліваюцца ў рондаль.
5. Рондаль закрываецца і пакідаецца на два дні у пакаёвай тэмпературы.
6. Верхняя частка вадкасьці зьліваецца, асадак застаецца на дне.
7. Дадаюцца апараныя кіпнем разынкі.
8. Калі разынкі набіраюць вадкасьць, квас гатовы да спажываньня і захоўваньня ў халоднай тэмпературы.

Дадам што хлебу было ледзьве не палова рондалю. На дне рондалю (гэта калі ўжо з разынкамі) утвараецца такая сьветлая чача. Гэта дрожжы і мы іх на аладкі скарысталі.
Стадыі могуць розьніцца па часе ў залежнасьці ад тэмпературы ў пакоі. У нас сьпёка таму ўсё было хутка. І цукар мы дадавалі карычневы.

_________________
Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку Нумар ICQ
hormashyki

Вельмі актыўны ўдзельнік


Зарэгістраваны: 24.05.2006
Паведамленні: 912

ПаведамленнеДададзена: 21.07.10 6:36    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

Мы варым халаднік. Здаецца была тэма такая тут. Але калі што паўтаруся, бо халаднік ведаю вараць па рознаму.

Я раблю так.
У рондаль наліваецца вада і закіпае. Пасля туды закідваецца ці шчаўе, ці бурак, ці бацвінне, у залежнасці які халаднік варыце. Вядома ўсе парэзанае. Халаднік варыцца хвілін 10-15 шчаўе, крыху болей бацвінне, і яшчэ болей бурак, гэта ўжо глядзіце па гатоўнасці. Далей ён павінен астыць і ў лядоўню ставіце. Падаецца халодным. Дадаецца парэзаныя вараныя яйкі, агурок, зялёная цыбуля, кроп. І смятана. Есці можна як толькі што з варанай бульбай, так і з халоднай бульбай. На худы канец можна і з хлебам.

Халаднік гэта лепшая страва на спёкуСупер!

_________________
Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку
наталька

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 14.05.2006
Паведамленні: 4353
Адкуль: Менск

ПаведамленнеДададзена: 21.07.10 12:52    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

Вось тут мне давалі рэцэпт акрошкі: http://zhzhok2.livejournal.com/311738.html Але ў мяне так рукі і не дайшлі...

_________________

Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку Даслаць e-mail Нумар ICQ
kropka

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 12.05.2006
Паведамленні: 1501
Адкуль: Чэхія

ПаведамленнеДададзена: 21.07.10 18:13    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

Эх, усё ў квас ўпіраецца. Сумнік А квас-у хлеб (няма ў нас чорнага хлеба). Прыдзіцца абыходзіцца халадніком ды салаткамі.

_________________

Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку
julker

Свой чалавек


Зарэгістраваны: 23.05.2006
Паведамленні: 1384
Адкуль: Таронта

ПаведамленнеДададзена: 21.07.10 20:17    Загаловак паведамлення: Адказаць з выцемкаю

kropka - у нас таксама трэ шукаць. Таму мы купілі нейкі з 4 відаў зерня. Ня вельмі ён быў і чорны. І мякі - мягкі. Нарэзаны адразу. Так што не баісь і паспрабуй. Да тагож мона на бярозавым соку з разынкамі, можна на малочнай юшцы.

_________________
Угару
Праглядзець пашпарт Даслаць цыдулку Нумар ICQ
Паказаць паведамленні:   

Распачаць новую тэмуАдказаць на тэмуprinter-friendly view    Спіс форумаў Нашыя дзеткі -> Кулінарны клуб Часавы пояс: GMT + 3
Старонка 1 з 1.

 
Перайсці:  
Вы не можаце распачынаць тэмы
Вы не можаце адказваць на паведамленні
Вы не можаце рэдагаваць свае паведамленні
Вы не можаце выдаляць свае паведамленні
Вы не можаце галасаваць у апытанках
Вы можаце далучаць файлы
Вы можаце сцягваць файлы

Падобныя тэмы
 Тэмы   Адказы   Аўтар   Праглядаў   Апошняе паведамленне 
Няма новых паведамленняў Прылеплена: Як тут што працуе? (FAQ) 107 julcik 136811 27.08.12 18:40
Kjara Паглядзець апошняе паведамленне
Няма новых паведамленняў Хто тут ёсць з Гародні? 53 dimaidr 87354 3.01.16 0:33
Maryia Паглядзець апошняе паведамленне
Няма новых паведамленняў Дзень добры... Мы тут упершыню 129 fasolinka 112974 20.11.14 1:43
pleonazm Паглядзець апошняе паведамленне
Няма новых паведамленняў Гурток "Ветахі" 42 pink_by 81532 27.09.10 2:38
pink_by Паглядзець апошняе паведамленне
Няма новых паведамленняў [ Апытанка ] Ці літвіны (літвінкі) тут ёсць? 15 Mann Kurt 33638 20.02.09 14:09
Wojsza Паглядзець апошняе паведамленне
 
  Мянушка:    Пароль:      Запомніць мяне       


Board Security

Каталог TUT.BY Rating All.BY Internet Map