|
|
Аўтар |
Паведамленне |
dzed
Зарэгістраваны: 26.07.2013 Паведамленні: 23
|
|
Угару |
|
|
julker
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 23.05.2006 Паведамленні: 1384 Адкуль: Таронта
|
|
Угару |
|
|
dzed
|
|
Угару |
|
|
dzed
|
|
Угару |
|
|
helin
Вельмі актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 30.09.2006 Паведамленні: 873 Адкуль: Случчына-Менск
|
|
julker пісаў(-ла): |
Слухаце, а ў кагосьці дзеці зубы сьціралі? Ну так каб рэжучая кромка рабілася абсалютова плоскаю. У мяне самой рэжучая кромка пярэдніх зубоў як у іншапланецяніна плоская. Але я кепскі прыклад, бо зубы паскудныя і ў дзяцінстве былі нават горш, чым зараз. Старэйшыя дзеці ў парадку, а вось меньшая мае здаецца тую самую праблему як і я. Прынамсі дантыст сказаў што зубы ў яе сьціраюцца нашмат раней чым павінны. Палічыў што яна ўночы зубамі скрыгоча. Я ня чула такога, але я моцна сплю і глухая, так што можа скрыгоча. Пытаньне: што рабіць? Нібыта ў астатнім ейныя зубы ў норме. Дзюрак няма, эмаль у норме, дзёсны ў норме. Спакойна адсядзела патрэбныя паў гадзіны з разяўленаю пашчаю пакуль чысьцілі. |
Пэўна трэ валер'яну піць А з прыкусам у яе усе добра? _________________
 |
|
Угару |
|
|
julker
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 23.05.2006 Паведамленні: 1384 Адкуль: Таронта
|
|
Угару |
|
|
dzed
|
|
Тоня пісаў(-ла): |
Як та дагэтуль чула ад усіх лекараў, што вышэйапісаныя галачкі вельмі карысныя, а як раз ўчора пачула меркаваньне аднаго стаматолага, які сказаў, што яны на самой справе нічога карыснага не прыносяць, бо дзеці іх хутка праглынаюць, у выніку да зубоў ня шмат чаго даходзіць, што у вадзе фтора дастаткова і што нашмат істотней правільна і добра чысьціць зубы і каб у рацыёне дзіцяці было дастаткова вітамінаў і мінералаў (малако, сыр).
Так што я ў гэтых галачках расчаравалася і ня кому іх не набываю |
тут aдказы нa ўce пытaнні
http://www.youtube.com/watch?v=msM9va4eDVo |
|
Угару |
|
|
Nika
Актыўны ўдзельнік
Зарэгістраваны: 17.02.2012 Паведамленні: 188 Адкуль: Менск, Чырвоны Бор
|
|
Ага, цікавая спасылка, усё па-ангельску і я нічога не зразумела, мо хто растлумачыць коратка? |
|
Угару |
|
|
kamilka
Актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 30.09.2006 Паведамленні: 122
|
|
Спадарства, а ці выдаляў хто здаровыя малочныя зубкі ў стаматолага? Падзяліцеся досьведам і кантактамі, калі ласка.
У Алесіка пачаў расьці карэнны зуб, а малочны нават не хістаецца.  _________________
 |
|
Угару |
|
|
ksysh_ka
Вельмі актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 26.07.2009 Паведамленні: 680 Адкуль: Mensk
|
|
kamilka, мы тольки лекавалі, але ў вялікім захапленні ад стаматалогіі http://medicaldent.by/index.php?main_page=page&id=22 доўга рыхтавала Рагнедку, каб не спужаць, яны самі кажець, што галоўнае ў дзіцячым наведванні -- гэта не напалохаць. Вельмі добры доктар Журкоў Уладімір Мікалаевіч ставіў пломбу, прычым атрымалася паставіць нават не часовую дзіцячую, а вінір. Расказваў што робіць, неяк цікава і спакойна сябе паводзіў. Я нават не трымала Рагнедку, а толькі побач стаяла, за ручку трымалала.
А на наступны дзень яшчэ хадзілі да Кахановіча Аляксандра Міхайлавіча, ён пачысціў зубкі і фторлакам пакрыў. У Рагнедкі гэта зараз любімыя ўспаміны, гуляе, расказвае. Можна ім патэлефанаваць і параіцца. _________________
|
|
kamilka
Актыўны ўдзельнік

|
|
ksysh_ka, дзякуй!
Далекавата нам, але буду мець на ўвазе. А Рагнедцы абязбольвалі што-небудзь? Мяне вось анэстэзія найбольш непакоіць... _________________
 |
|
Угару |
|
|
ksysh_ka
Вельмі актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 26.07.2009 Паведамленні: 680 Адкуль: Mensk
|
|
kamilka, маленькім дзеткам робяць толькі агульны наркоз, бо мясцовы не разлічыць на такую малую масу. Не абезбольвалі, яна так трывала.
А тое, што далёка, мяне здзівіла, што прыязджаюсь людзі з усяго гораду, як-раз мясцовых амаль няма, бо не ведаюць. Шмат хто пасля ЛАДЭ дзетак прывозіць, напужаных ужо. _________________
|
|
kamilka
Актыўны ўдзельнік

|
|
ksysh_ka, наркоз?  Трэба сапраўды патэлефанаваць, распытацца. _________________
 |
|
Угару |
|
|
Nadzeyka
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 20.02.2007 Паведамленні: 1379 Адкуль: Менск, Серабранка
|
|
ksysh_ka, ты загнула канешне пра "шмат хто" напужаных)))) Адзіны плюс, чаму я на тую клініку паглядаю, што там танней на шмат за Ладэ і няма чаргі на запіс (у ладэ тыдні два трэба чакаць мінімум каб да ўлюбёнага доктара трапіць, альбо станавіцца ў ліст чакання і тады можа быць калі нехта адмовіцца...)
Нам зубы не выдзіралі, але наркозу ні разу не рабілі ніякага, нават у 1,5 год (пры тым што мы незлічоную колькасць дзірак замазалі, у тым ліку ўжо і ў карэнным зубе ставілі і свідравалі). Дзеці сябе ў кабінеце адчуваюць разневолена (заходзяць і ўвальваюцца у крэсла)))
зы: мне самое ў дзяцінстве амаль усе малочныя вырывалі (бо карэнныя лезлі, калі малочныя нават не хісталіся). Без агульнага наркозу, толькі пшыкалі нечым (не ўзгадаю чым, але не калолі нічога). І пасля шматгадовая эпапея ў артадонтаў з пласцінкамі  Таму не зацягвайце! _________________ Кастусь (10), Васіль ( 8 ), Анэля (2) |
|
Угару |
|
|
Тоня
Актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 26.05.2006 Паведамленні: 291 Адкуль: Гамбург, Нямеччына
|
|
У нас таксама першыя зубы вылазілі трошкі з боку ад малочных, таму малочныя спачатку нават не хісталіся, а пасьля карэнныя самі пасоўваліся у бок малочных,выпіхвалі іх, і зараз стаяць роўныя. Ня ведаю, ці нармальны гэта працэс, але я рада што не спяшалася _________________
 |
|
Угару |
|
|
|