|
|
Аўтар |
Паведамленне |
idridze
Зарэгістраваны: 10.05.2009 Паведамленні: 5
|
|
skarynka пісаў(-ла): |
idridze пісаў(-ла): |
julker, я готов извиниться и извиняюсь за то, что один из наших авторов опубликовал материал без ссылки. к сожалению, я лично так и не нашел, где именно он опубликован на Дзетках, но мы естественно поставим ссылку просто на сайт, раз это статья отсюда.
Об остальном - поведение Кристины как минимум недостойно, оставим это на ее совести. |
Увогуле, любы матэрыял, які вы зьмяшчаеце на сваім сайце, мае аўтара. "Не было падпісана, не было пазначана, не змаглі знайсьці" гэта не апраўданьне. Ёсьць гугл, ёсьць форумы. Калі ўжо зусім няма як высьветліць крыніцу тэксту -- пакіньце ў канцы старонкі зварот да аўтара зьявіцца і заявіць пра сябе.
А зьмяшчаць артыкулы зусім бяз подпісу крыніцы -- ганебна. |
Успокойтесь, статья изначально была с подписью "Подготовлено Стасей Губаревич". Здесь начали скандал из-за того, что вот в этой статье не было ССЫЛКИ, а вот этот комикс был якобы с авторским переводом.
Стася Губаревич почему-то спокойно дала разрешение на перепечатку и никакого конфликта это не вызвало.
Текст чужого комикса, в котором переведено 5 слов, лично я авторским профессиональным переводом не считаю и считать никогда не буду, уж извините.
На этом форуме, вместо того, чтобы написать в комментарии на Казках что-то вроде "статья отсюда, поставьте ссылку, надеемся, это случайность", сразу же, без выяснения подробностей, вообще без всякого контакта и диалога - предпочли поднять крик об авторском праве и начали всех огулом грязью поливать, не разобравшись.
Новый проект, просуществовавший в инете 2 недели, на вашем форуме и "ваших" ЖЖ обвинили в том, что он
- отмывает деньги (да грантососы, что с них взять)
- слишком много рекламы себе выкупил (ну точно грантососы!)
- крадет материалы направо и налево (да что они вообще сами могут)
- не ставит ссылки (ну все понятно, уроды)
- "дети им до лампочки" (причину смотрим ранее)
- "они ошибки делают" (о ужас!)
- "там все идиоты" (ну а кто еще)
- "и вообще чужие" (свои не воруют, а этих мы не знаем, кто такие вообще, и как они без нас смели что-то новое сделать?)
- устроили флэшмоб в моем личном жж (штук 30 комментов удалил с оскорблениями - банально "ты урод, умоешься своей кровью" и т.п.)
- запостили мобильный телефон моей жены с призывами звонить на него...
Отдельно отмечу, что на момент начала скандала на сайт Дзетак на Казках стояла уже куча ссылок (ссылка на странице друзей - самая первая, в благодарностях, в новости про кинопросмотры, несколько ссылок в комментариях, и т.д., и т.п.).
По сути, вместо того, чтобы решить вопрос по существу за 3 минуты, здесь предпочли быстренько и активно перейти на личности, а потом уже "как-нить выкрутимся, мы же в тельняшках". В целом сложилось впечатление, что нужен был лишь повод, чтобы начать ссору - уж очень "слабые женские" руки (языки) чесались у кого-то, лишь бы свои ожидания выдать за реальность.
Лично я считаю такие действия крайне недружелюбными и морально неприемлемыми, и для себя выводы о вашем женском сайте и вашем сообществе сделал. Жаль, конечно, что такие слабенькие в профессиональном плане у нас в Беларуси "маркетологи белорускоязычия", но что ж поделать... Тренируются на казках... |
|
Угару |
|
|
LaVita
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 13.06.2006 Паведамленні: 1778 Адкуль: Гомель
|
|
Угару |
|
|
idridze
Зарэгістраваны: 10.05.2009 Паведамленні: 5
|
|
LaVita пісаў(-ла): |
А вы ўсё не супокоіцеся.  |
я вполне спокоен.
это у вас здесь комментаторы по-прежнему продолжают в чем-то нас обвинять. так и не извинившись за грязь, которую тут и не только тут понаписывали. или вы считаете, что это вам благодарны еще должны быть за то, что у вас грязи на всех хватит?
мне кажется, то, что я написал выше, более полно освещает картину произошедшего. и возможно, поможет вам чему-то научиться хорошему на будущее...
как кое-кто отмечал, я оптимист, верю в лучшее (в людях в том числе ) |
|
Угару |
|
|
kropka
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 12.05.2006 Паведамленні: 1501 Адкуль: Чэхія
|
|
idridze, ужо тыдзень ніхто не згадваў Ваш сайт, сумна стала? _________________
 |
|
Угару |
|
|
Ptyz
Актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 02.07.2006 Паведамленні: 266 Адкуль: МенскЗялёныЛуг
|
|
idridze, "что, вас уже выпустили из сумасшедшего дома?" (с)  _________________
 |
|
Угару |
|
|
julcik
Адміністратарка

Зарэгістраваны: 15.03.2006 Паведамленні: 7682
|
|
idridze, Дарэчы, на коміксе ўсё яшчэ няма нават згадкі ні на дзетак, ні на мой пераклад.
Гэты комікс перакладзены з асабістага дазволу аўтара. Дазвол быў на пераклад пэўнай часткі коміксаў і змяшчэнне на дзетках, а не на вашым сайце. _________________
 |
|
Угару |
|
|
LaVita
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 13.06.2006 Паведамленні: 1778 Адкуль: Гомель
|
|
Угару |
|
|
Kryscina
Свой чалавек

Зарэгістраваны: 23.03.2006 Паведамленні: 9054 Адкуль: Miensk
|
|
Выцемка: |
Стася Губаревич почему-то спокойно дала разрешение на перепечатку
|
Упэўненая, што пасля новай тырады яна забярэ сваё слова назад і зразумее, што дарма авансам узнагародзіла вас сваёй дабрынёй! _________________ Хто хоча зрушыць свет, хай пасуне сябе. Сакрат |
|
Угару |
|
|
Skarynka
Актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 02.12.2006 Паведамленні: 391
|
|
устроили флэшмоб в моем личном жж (штук 30 комментов удалил с оскорблениями - банально "ты урод, умоешься своей кровью" и т.п.) |
Дык гэта, у коміксу таксама ёсьць аўтар (ну, той, хто намаляваў і напісаў арыгінал), ці вы лічыце, што малюнкі самі па сабе намаляваліся? Разумееце панятак копірайт?
Дарэчы, у вас няслушна пазначаная крыніца малюнкаў. Выпраўце хаця б гэта. http://bennyandboone.com/
Старонку пра "мы за вольны распаўсюд інфармацыі" чытаць сьмешна, але вы паменей сварыцеся і працуйце-працуйце, напаўняйце сайт арыгінальным кантэнтам.
PS. Спадзяюся, вы ў чытальных залях бібліятэк не крадзеце кніжкі з думкай "заплачу, калі зловяць".  _________________ "Любоў ніколі не мінаецца, хоць і прароцтвы спыняцца, і мовы змоўкнуць, і веды скасуюцца. " 1-ае да Карынфянаў, 13:8
facebook.com/Aksana.Biazrukaja
facebook.com/Paparazzikidz.cz |
|
Угару |
|
|
Kasieczka
Актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 17.09.2006 Паведамленні: 352 Адкуль: Менск, Зялёны Луг
|
|
устроили флэшмоб в моем личном жж (штук 30 комментов удалил с оскорблениями - банально "ты урод, умоешься своей кровью" и т.п.) |
ну-ну, толькі чамусьці я ўсе каментары да вашага паста атрымлівала на е-майл (так што аргумент "я іх выдаліў" не пракаціць), і там з абразаў былі толькі вашыя каментары са зьместам "ідыёт" прычым у адказ на вельмі карэктныя заўвагі, так што хлусіце ў іншым месцы. Пра якую адэкватнасьць вашых заяваў можна цяпер гаварыць?!
А наконт таго што не было каментароў на вашым сайце - гэта ўвогуле фініш, там цэлыя дыскусіі былі, толькі з вамі дыскутаваць не атрымліваецца, бо ў вас адзін аргумент "я не лічу гэта аўтарскім". |
|
Угару |
|
|
Volha
Свой чалавек
Зарэгістраваны: 24.04.2006 Паведамленні: 3956 Адкуль: Менск-Мінск
|
|
Kasieczka пісаў(-ла): |
ну-ну, толькі чамусьці я ўсе каментары да вашага паста атрымлівала на е-майл (так што аргумент "я іх выдаліў" не пракаціць), і там з абразаў былі толькі вашыя каментары са зьместам "ідыёт" прычым у адказ на вельмі карэктныя заўвагі, так што хлусіце ў іншым месцы. Пра якую адэкватнасьць вашых заяваў можна цяпер гаварыць?! |
А дайце пачытаць! Бо я галоўную тусу прагуляла. )) _________________
 |
|
Угару |
|
|
Kasieczka
Актыўны ўдзельнік

Зарэгістраваны: 17.09.2006 Паведамленні: 352 Адкуль: Менск, Зялёны Луг
|
|
Volha, ды там нічога асабліва цікавага ня выдалена, але, калі ёсьць жаданьне, магу пакапацца ў архівах пошты й пераслаць вам на пошту пры нагодзе. А ў мяне проста звычка падпісвацца на каменты да цікавых мне пастоў  _________________
 |
|
Угару |
|
|
Volha
Свой чалавек
Зарэгістраваны: 24.04.2006 Паведамленні: 3956 Адкуль: Менск-Мінск
|
|
Kasieczka,
тады можна не перасылаць, веру на слова. ) _________________
 |
|
Угару |
|
|
|
|
Вы не можаце распачынаць тэмы Вы не можаце адказваць на паведамленні Вы не можаце рэдагаваць свае паведамленні Вы не можаце выдаляць свае паведамленні Вы не можаце галасаваць у апытанках Вы не можаце далучаць файлы Вы не можаце сцягваць файлы
|
|